Thursday, October 27, 2011

Entertainment über alles

Av menneskets utfoldelse i verden av i dag er det lite man bør bli forbløffet over, det meste inntrer innenfor rammene av den pre-definerte degenereringen som skulle vært åpenbar for de fleste nå. At det for øvrig ikke er åpenbart skyldes ikke premissene, men mennesket selv.

Forbrukerinformasjon er noe vi alle er kjent med i en eller annen form, enten ved at vi ved eget initiativ selv innhenter opplysninger om et produkt vi er interessert i å anskaffe, eller ved at en tredjepart formidler mer eller mindre relevant informasjon om ulike produkter. Sistnevnte har etter hvert utviklet avvarter hvor man pakker informasjonen inn i en form hvor underholdningsaspektet er det mest fremtredende, såkalt infotainment. Faktisk har man nå fjernsynsprogrammer med en forbrukerinformativ profil hvor informasjonsaspektet er fullstendig fraværende, men som blir brukt som påskudd for underholdning.

Et av disse programmene er britiske Top Gear. Med informasjonsalibiet i grunn formidler programlederne det man fort oppdager er overflødig for den jevne, potensielle bilkjøper. Det meste av serien går faktisk med til at programlederne konkurrerer om hvem som kommer raskest mellom to geografiske punkt. Så også i episoden Three Wise Men, Middle East Special.

Så mens barn dør av uforklarige sykdommer forårsaket av koalisjonsstyrkenes (les. USA) massakre i Fallujah , nær en fjerdedel av befolkningen er kategorisert som fattige, infrastruktur på linje med den tredje-verden (definert som en under-utviklet nasjon, som Irak slettes ikke er), en uavklart sikkerhetssituasjon etc., hva gjør BBC? De leier selvsagt et forsyningsfly, med kurs for Irak, og laster det med...  tre utrangerte biler og tre nesten like utrangerte briter. Formål? Se hvem som kommer først fra Kurdistan til Betlehem, i bilene.

"Blir det morsommere nå så dauer je."


Akkurat hva Irakerne trenger; akkurat hva vi som hovmodige, løgnaktige, selvforherligende, hykleriske verdensødeleggere i blodtåka trenger, i følge BBC. (Hvordan sier man Are you entertained yet? på Irakisk Arabisk?)