Monday, November 07, 2011

Så det er slik det ender...

Alternativ Right lanserte akronymet STIHIE, ”So This Is How It Ends”, som skulle være dekkende for utslag av forfall og degenerering, i tillegg til de generelle anti-tradisjonelle tegnene. Ikke overraskende kanskje omhandler de fleste publiserte sakene Vestlige representanter og eksempler; for Tradisjonalister, og mange Perennialister, er dette åpenbart og som forventet. Følger man eksempelvis Oswald Spengler sammenfalt Vestens fødsel med Romerrikets endelige fall, og kristendommens mer varige etableringer, rundt år 400. Dets videre, Faustianske, skjebne har vært preget av alt det en livssyklus kan inneholde før vi befant oss ved forfallets tidsalder, hvor vi nå avventer døden.

Populærkulturen er et område av menneskenes uttrykksarena hvor disse tegnene lettest lar seg detektere. Dette er naturlig siden den i stor grad tilpasser seg det rådende sentimentet hva gjelder folks krav. Det som blir ønsket blir gitt, derfor har det heller ingen hensikt å tilsløre og gjøre uttrykket subtilt, tvert i mot. Samtidig er dette en vekselvirkning, en gjensidig, fallende spiral mot avgrunnen: underholdningsindustrien, som alt annet med utelukkende materialistiske og verdslige endemål, vil også kreere det den mener folk bør konsumere. Vil de ikke assimilere disse behovene og gjøre de sine egne, er det mekanismer som regulerer dette, som sosial stigmatisering og isolering. Folk flest stemmer nok ikke Fremskrittspartiet, men de vil gjerne tilhøre kollektivet.

(Merk. "Sinnssykt", som det blir referert til som en sinnsstemning i intervjuet under, henspeiler mest trolig ikke til alvorlige psykiske lidelser eller psykoser, skjønt, utelukke det kan vi ikke.)